Oluet

Mustion Panimon oluet ovat käsityönä valmistettuja pintahiivaoluita. Käymisaika oluelle ennen pullotusta on noin neljää viikkoa. Kuten monet käsityöläisoluet, Mustion Panimon oluet ovat suodattamattomia ja niiden väri on hieman samea, sillä olueen jää käymisvaiheen jälkeen hiivahiukkasia. Hiiva jatkaa toimintaansa vielä pullotuksen jälkeenkin ja oluiden maku kehittyykin vielä pullossa. Oluet valmistetaan kotimaisesta ohra- ja vehnämaltaasta.


Perusvalikoima

Mustion Panimon perusvalikoimaan kuuluu tällä hetkellä kolme olutta. Ruukinolut on saatavissa ympäri vuoden ja sen lisäksi tuotamme Amber Aleia tai Porteria vuodenajan mukaan.

Ruukinolut (Marie Linder)

Meripihkan värinen, raikas maku ja miedosti humaloitu. Halusimme tehdä oluen joka sopisi ruukin työntekijäille kun he haluavat sammuttaa janon raskaan työpäivän jälkeen. Mustion linnankrouvista voit ostaa oluen heidän omalla Marie etiketillä. Etiketti on kunnianosoitus Marie Linderille, joka oli karismaattinen ja epätyypillinen nainen.

 

Meripihkan värinen, miedosti humaloitu ja hieman karamellinen olut

Mustion perinteisessä ruukkimaisemassa valmistettu käsityöläisolut.

Marie Linder (1840 - 1870)tunnettiin naisten oikeuksien puolustajana. Hän oli karismaattinen, määrätietoinen ja intelligentti kulttuuri-ihminen, joka puolisti painokkaasti uskonnonvapautta. Hänen tiedetään sanoneen: "Minä taidan jo olla oikea suomalainen, toisin sanoen itsepäinen." Marien puoliso oli tuleva ministerivaltiosihteeri Constantin Linder. Arvolleen epätyypillisesti Marie ratsasti tavalisella satulalla, käytti saappaita, poltti tupakka ja mikä hurjinta, joi OLUTTA.

 

 Amber ja Porter

Keväällä aloitaame tuottaamaan Amber Aleia, joka om saattavissa keväällä, kesällä ja niin kauan kuin varastoa riittää syksyllä. Pimenevät ajat vaativat tummempia oluita joten syksyä kohden aloitamme Porterin tuotannon. Sitä on saatavissa syksyllä, talvella ja keväällä niin kauan kuin varastoa riittää

Amber Ale

Meripihkan värinen ja hedelmäinen olut.

Mustion perinteisessä ruukkimaisemassa valmistettu käsityöläisolut.

Saatavissa: kevät/kesä

Porter

Pehmeä ja täyteläinen porter.

Mustion perinteisessä ruukkimaisemassa valmistettu käsityöläisolut.

Saatavissa: syksy/talvi


Erikois- ja kausioluita

Valmistamme myös sillöin tällöin erikois- ja kausioluet.

 

Talviolut

vinterol talviolut

Olut, jonka väri on tumma kuin talviyö ja maku jouluisen mausteinen. Jatkokehitetty porteri maustettu neilikalla ja pomeranssilla.

 

Mustion perinteisessä ruukkimaisemassa valmistettu käsityöläisolut.

 

Saatavissa: joulu/talvi

 


Omat etiketit

Tilauksesta teemme yrityksille, vähittäiskaupoille, yhdistyksille ja ravintoloille omia Private Label-erikoispullotuksia, asiakkaan omalla etiketillä. Mikäli olet kiinnostunut hyvästä oluesta omalla etiketillä, ota yhteyttä.


Panimovierailut

Järjestämme tutustumiskierroksia panimoomme ja olutmaisteluita yhteistyössä Mustion Linnan kanssa. Mikäli olet kiinnostunut tutustumaan toimintaamme ja tuotteisiimme niin ota yhteyttä.